04 май 2007 год.  

Лорд Филипс ще гостува на ВКС от 5 до 8 май.

От 5 до 8 май 2007 г. по покана на председателя на Върховния касационен съд Иван Григоров в България ще гостува Лорд Филипс – върховен съдия на Англия и Уелс. Лорд Филипс е председател на Мрежата на председателите на върховните съдебни институции от Европейския съюз, в която членува нашата страна.

На 5 май гостът ще  посети Пловдив, където ще се срещне с ръководителите на Апелативния и Окръжния съд в града, съответно Радка Петрова и Сотир Цацаров и с техните заместници.

На 6 май Лордът ще има среща с председателя на Кюстендилския окръжен съд Красимир Бамбов.

На 7 май Лорд Филипс ще изнесе беседа на тема “Конституционната реформа и съдебната власт” в зала 15 на Съдебната палата от 9.00 часа пред съдиите от ВКС и от другите съдилища в Палатата. Същия ден в 11.00 часа председателят на Мрежата ще се срещне с председателя на парламентарната Комисия по правни въпроси Янаки Стоилов, а в 14.30 часа ще разговаря с главния прокурор Борис Велчев.

На 8 май в 9.00 часа Лорд Филипс ще бъде приет от президента Георги Първанов.

По време на визитата у нас гостът ще има срещи също с председателя на Съюза на юристите в България – конституционния съдия Владислав Славов, с председателя на Военно-апелативния съд ген. Веселин Пенгезов и с директора на Националния институт на правосъдието доц. д-р Пенчо Пенев.

НАЧАЛНИК НА КАБИНЕТА НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ:
АСЯ ГРЪНЧАРОВА

      

Забележка:
На 7 май ще бъде осигурен достъп за журналисти до балкона на зала 15 в Съдебната палата. Фоторепортерите и операторите ще могат да снимат началото на лекцията на Лорд Филипс и на партера.

 

Начало 2007-2008г.