03 ноември 2006 год.  

ВКС раздаде награди на журналисти-будители

На 31 октомври, в навечерието на Деня на будителите, председателят на Върховния касационен съд Иван Григоров раздаде награди на журналисти, отличили се с обективно и коректно отразяване дейността на съда.

Ани Пармаксизян от вестник “24 часа” беше обявена за съдебен репортер № 1 за 2006 на ВКС.
На водещия от Дарик радио Кирил Вълчев бе връчен приз за висок професионализъм и коректност към съда.

Колективна награда получи екипът на вестник “Стършел”. “Гнездото на стършелите” беше отличено “за системно ужилване на съда, най-често без да е виновен”. На тържеството по случай награждаването дойдоха писателите-хумористи Михаил Вешим (главен редактор), Йордан Попов, Кръстьо Кръстев, Сергей Трайков и карикатуристът на седмичника Ивайло Нинов.

Председателят Григоров пожела на отличените представители на медиите и на колегите им да бъдат неуморни будители, от каквито нацията ни има нужда. Наградната пластика – стилизирано бронзово перо върху мраморен постамент, е дело на известния български скулптор проф. Христо Харалампиев.
Миналата година журналистическата награда на ВКС беше присъдена на дългогодишния съдебен репортер от Българското национално радио Ангел Шойлев, днес член на ръководството на БНР.