11 декември 2015 г.

С тържествен пленум съдиите от Върховния касационен съд ще отбележат 135 години от създаването на институцията

 

 

През 2015 г. се навършват 135 години от създаването на Върховния касационен съд на Република България. Съдиите, правораздаващи в най-висшата съдебна инстанция, ще отбележат тази годишнина с тържествен пленум, който ще се проведе на 11 декември 2015 г. (петък) от 10.00 ч. в зала № 15 „Тържествена” на Съдебната палата в София.

Пленумът ще бъде открит със слово на председателя на съда г-н Лозан Панов. Приветствия към магистратите ще отправят президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев, министърът на правосъдието в оставка г-н Христо Иванов и представляващият Висшия съдебен съвет (ВСС) г-жа Соня Найденова. Доклад на тема „Съд, разум, държавност” ще изнесе доц. д-р Кристиан Таков.

Гости на тържествения пленум ще бъдат и съдии от Конституционния съд, заместник-председатели на Народното събрание, председателят на Комисията по правни въпроси на Народното събрание, ръководители на чуждестранни дипломатически представителства, главният инспектор в Инспектората към ВСС, директорът на Националния институт на правосъдието, представител на Висшия адвокатски съвет. Поканени са и предишните председатели на Върховния касационен съд.

Операторите и фотографите ще бъдат поканени в залата по време на откриването на събитието, а репортерите ще имат възможност да наблюдават провеждането на тържествения пленум от балкона над зала № 15 „Тържествена“.

 

 

 

 

За мнения и технически проблеми използвайте: web_support@vks.bg.