29 октомври 2015 г.

На 30 октомври 2015 г. във ВКС ще бъде разпределено публично делото срещу Цветан Цветанов по обвинението за неизпълнение на служебни задължения с цел осуетяване на наказателно преследване срещу три лица

 На 30 октомври 2015 г. (петък) от 14.00 ч. в деловодството на Наказателната колегия на Върховния касационен съд (стая № 50, ет. 3 на Съдебната палата) ще бъде публично разпределено делото на Цветан Цветанов, образувано по протест на Софийската апелативна прокуратура срещу Присъда № 35/14.09.2015 г. на Софийския апелативен съд по въззивно наказателно дело от общ характер № 25/2015 г.

С протестирания акт на апелативния съд Цветан Цветанов е признат за невиновен по обвинението за неизпълнение на служебни задължения с цел осуетяване на наказателно преследване – постановени от него в качеството му на вътрешен министър шест отказа за разпореждане за подслушване на три лица.

Журналистите, които желаят да присъстват на публичното разпределение на делото, трябва да бъдат пред зала № 15 „Тържествена” в 13.40 ч., за да бъдат съпроводени до деловодството на Наказателната колегия.

 

 

 

 

За мнения и технически проблеми използвайте: web_support@vks.bg.