24 септември 2005 год.  

Гостува Първият председател на Върховния съд на Френската република Ги Каниве

От 28 септември до 2 октомври 2005 г. по покана на председателя на Върховния касационен съд Иван Григоров в България ще гостува Първият председател на Върховния съд на Френската република Ги Каниве. Проф. Каниве същевременно е председател на Мрежата на председателите на върховните съдебни институции от Европейския съюз и генерален секретар на франкофонската организация AHJUCAF (нашата страна членува и в двете).

На 29.09 Ги Каниве ще се срещне последователно с президента на републиката Георги Първанов (10.30 часа), с председателя на Народното събрание Георги Пирински (15.00 часа) и с министър-председателя Сергей Станишев (16.00 часа). На същата дата гостът ще бъде обявен за Доктор хонорис кауза на Софийския университет “Св. Климент Охридски” (церемонията в аулата започва в 11.30 часа).

На 30.09 г-н Каниве ще се срещне с председателя на Конституционния съд Неделчо Беронов (9.30 часа) и ще посети град Пловдив, където ще се запознае с ръководствата и съдии от Окръжния и Апелативния съд.

В програмата на визитата са включени също неофициални срещи с министъра на правосъдието Георги Петканов и с председателя на Върховния административен съд Константин Пенчев.