Върховен касационен съд

Уеб браузeрът ви е много стар и сайтът не се изобразява правилно

ПРЕСОФИС

Новини и официални съобщения на ВКС

 

В отговор на поканата от председателя на ВКС министърът на правосъдието ще присъства на случайно разпределение на дела в съда на 3 юли 2019 г.

На 3 юли 2019 г. от 14.00 ч. министърът на правосъдието ще присъства на случайно разпределение на дела в Наказателната, Гражданската и Търговската колегии на Върховния касационен съд (ВКС). Той ще бъде придружен от експерт от Министерството на правосъдието.

Посещението е в отговор на отправена покана от председателя на ВКС, предизвикана от изказване на министъра по време на дебат в Министерството на правосъдието, в което той изразява опасения, че председателят на ВКС може да влияе при случайното разпределение на делата в съда.

СЪДЕБНА ПРАКТИКА
Тълкувателни дела Дела с изключителна значимост и интерес Дела за организирана престъпност Дела за корупционни престъпления Регистър на делата срещу журналисти и медии Регистър на делата за трафик на хора Уведомления за разследване на главния прокурор или на негов заместник Регистър на отводите Искания до Kонституционния съд Преюдициални запитвания Формуляри
ЗА СЪДА
Състав и структура Нормативна уредба Декларации ЗПКОНПИ Документи ЗДОИ Документи ЗЗЛД История на ВКС Анализи и доклади Конкурси Профил на купувача Учебни и почивни бази Ведомствени жилища
СЪДЕБНА ПАЛАТА
Обща информация История и архитектура